Er du jobbsøker og trenger en QUICK FIX?

Da kan jeg love deg at om du fortsetter å lese, så kommer du til å bli skuffet. Hvorfor det? Jo, fordi jobbsøk er i samme kategori som når du ønsker å gå ned noen kilo, eller komme i bedre form, - det finnes ingen quick fix! Skuffet? Jeg må dessverre meddele at her er det kun hardt arbeid som belønnes, men uheldigvis er dette også en sannhet med modifikasjoner.

Når du jobber hardt for å komme i form, eller for å gå ned noen kilo, så vil du oppleve at du raskt belønnes. Men med jobbsøking kan du oppleve at til tross for at du jobber hardt og strukturert, så oppnår du ingen resultater (les jobb). Ganske urettferdig! Du vet du er kvalifisert, men blir kun belønnet med:

«Takk for din søknad. Jobben er nå besatt. Lykke til videre i din jobbsøkprosess.»

TV2 belyste i en reportasje om arbeidssøkere i november 2016 (http://www.tv2.no/a/8731966/) at det å stå utenfor arbeidslivet medfører ikke bare tap av penger, men også tap av selvtillit og selvfølelse. I reportasjen var det mange som fortalte at de har søkt hundrevis av jobber uten å komme til intervju engang. Så hva skal til da, for at du kommer i betraktning?

Du vet du er godt kvalifisert til jobben, men kommer aldri til intervju – kanskje på tide å la noen hjelpe deg? Jeg vil gi deg noen raske tips her, for å komme tilbake med mer i egne blogginnlegg fremover.

Du må begynne med å tenke på hvordan du presenterer deg, i CV og søknader og på sosiale medier. Og du må være bevisst på å fremstå som en attraktiv arbeidstaker.

Min erfaring er at mange bruker en CV som er rotete, ufullstendig og lite spisset mot den spesifikke jobben de søker. Mange bruker den samme de brukte sist de søkte jobb, eller de skriver ut en generell CV fra en CV-database. Det er ikke tilstrekkelig for å få vist din kompetanse. Bruk tid på å lage spisset CV til hver enkelt jobb du søker gjennom å analysere stillingsannonse og gjøre deg kjent med bedriften.

Så var det søknaden; har du i det hele tatt fokusert på hva din motivasjon for å søke jobben er, og hva du kan bidra med inn i virksomheten, eller fokuserer din søknad kun på hva du vil og ønsker? Forsøk å ta arbeidsgivers perspektiv for å få vist at din kompetanse, dine ferdigheter og personlige egenskaper er akkurat det bedriften trenger.

Å søke jobb i dag er annerledes enn for bare 5 år siden. I dag går det meste elektronisk, ikke minst er sosiale medier stedet for å brande deg selv. Sosiale medier kan raskt sette deg i kontakt med mange som kan komme med gode innspill. Hvorfor ikke bruke Facebook som en del av dette?

LinkedIn er et av verdens største profesjonelle, digitale, sosiale nettverk, og gir deg mulighet til å synliggjøre hvem du er og hva du kan. Flere og flere innenfor næringslivet bruker LinkedIn daglig. Her finner du ledige jobber, og rekrutterere kan finne deg. Så da er spørsmålet, hvor lenge siden er det du oppdaterte LinkedIn profilen din, eller kanskje du ikke har en profil. Har du ingen profil, da er det «løp og kjøp», i dag er LinkedIn kanskje den aller beste arenaen for å finne ny jobb.

Til slutt, husk at du er god nok akkurat som du er. Ikke la andre fortelle deg noe annet. Legg arbeid i å presentere deg godt, og så håper jeg du i løpet av kort tid matcher med din nye arbeidsgiver. 

Lykke til, jeg heier på deg!

JobbMatch Norge har laget en "Plukk og miks meny" i jobbsøk. Om du, eller noen du kjenner, vil ha menyen tilsendt, ta kontakt med meg på: anita@jobbmatchnorge.no. Om Anita se her.

Beste ønsker fra Anita

Legg igjen en kommentar